lauantai 13. heinäkuuta 2013

Urheilusta viihdettä

Mitä tekee tavallinen suomalainen mies, kun televisiosta on alkamassa urheilutapahtuma jota hän aikoo seurata.? Usein hän hakee jääkaapista hieman mättöä ja tietenkin oluen. Jonka jälkeen toisen ja kolmannenkin oluen. Kotioloissa tämä ei herätä kenessäkään pahennusta, vaikka tenavia pyörisi jaloissa enemmän kuin junnun kumi-roope laulussa. Vaikka tämä seitinohueksi tarkoitettu iltapäiväkänni lipsahtaisi ihan rehellisen kännin puolelle, ei se niin paha ole, kun kerran kotona ollaan.
Kun tämä sama mies haluisi juoda olutta ja katsoa urheilua paikanpäällä, niin se ei ole mahdollista. Joissakin tapahtumissa saattaa kyllä olla jopa anniskelu-alue, jossa mies voi tuopposensa kumota. Mutta jos mies haluaisi juoda oluensa omalla paikallaan rauhassa, katsoen samalla matsia, se on törkeää.
Lapsien läsnäololla tämä oluettomuus yleensä perustellaan. Tavallaan sen ymmärränkin. Mutta mielestäni huomattavasti erikoisempaa lapsen kannalta asiaa katottuna on,  että isi lähtee kesken matsin aidattuun häkkiin "limpsalle". Miksi siitä muutaman keskiketterän nauttimisesta pitää tehdä niin jumalaton numero?!?
Katsokaapa rakkaat ystävät urheilutapahtumia esimerkiksi jenkeissä. Vielä nykyäänkin siellä saattaa olla katsomossa kiertävä oluen myyjä. Ihmisten ei tarvitse edes takapuoleltaan nousta, kun karvaisessa kätösessä kimaltelee maltainen juoma. Siitä ei tehdä minkäälaista numeroa, se on normaalia. Niin ihmiset tekevät kotona, niin he tekevät live-tapahtumissa.
Mikähän mahtaa olla syynä siihen, että Amerikassa katsomot pullistelevat täytenä, oli urheilutapahtuma mikä tahansa? Urheilu on viihdettä! Sen ovat Amerikkalaiset tajunneet jo hyvin kauan sitten, paremmin kuin kukaan muu. Urheilutapahtumissa on oheissohjelmaa, on laadukasta ruokaa, laadukasta juomaa, kaikkea mitä ihminen tarvitsee viihtymiseen.
No eihän sitä alkoholia tarvi joka paikassa välttämättä ollakkaan, mutta asiasta jeesustelu kummastuttaa. Toivottavasti joskus vapaudumme näistä alkoholilainsäädännön kahleista, kukkahattutätien jeesustelusta ja aletaan tekemään urheilustakin todellista viihdettä, mitä sen kuuluu ollakkin
Mutta siihen asti tyydyn nauttimaan itse tehdystä pizzasta ja parista oluesta. Kotona. Yksin. Pimeässä. Taisi olla digiboxilla pari vanhaa futismatsiakin ;)

SS


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti