maanantai 15. heinäkuuta 2013

FOOOOD

Ajattelin kokata tänään itelleni parhaan mahollisen arkiruuan mitä tiedän! Tämä ei varsinaisesti ole mikää ruokablogi, mut tällä safkalla saa arjen maistumaan hieman paremmalta :) Ja luulisin sen olevan kohtuu terveellinenkin. Ainakin saa aineet liikkumaan kropassa, mikä on aina hyvä näin maanantaina, rankan viikonlopun jälkeen.

Aloitetaan tarve-aineista:

Maustamatonta kanafilettä
Iso sipuli
Valkosipuli
Lime
Chili
Ruokakerma
Punainen thai currytahna
Garam masala (mauste)
Suola 
Pippuri
Riisi
Punajuurisalaatti
Kermaviili

Okei sit aloitetaan. Öljyä pannuun reilusti. Paahda mausteita(garam masala, suola, pippuri) ja raastettua limen kuorta hetken öljyssä. Tämän jälkeen nakkaa mukaan pilkottu sipuli, valkosipuli ja tuore chili. Sen jälkeen lapioidaan currytahna sekaan ja pyöritellään ja paistetaan hetki tätä mössöä.

Seuraavana filesuikaletta pannuun, kunnon sekoitus että maku tarttuu kaikkiin siivuihin. Kun kanat ovat paistuneet kunnolla lisää kerma ja puolikkaan limen mehut. Anna hautua pannulla jonkin aikaa jotta kaikki maut tulevat esiin. Kun otat kastikkeen pois hellalta, sekoita siihen vielä hieman kermaviiliä.

Tarjoile riisin ja ruokaan loistavasti sopivan punajuurisalaatin kera!

Tulista ruokaahan tämä on, jos pitää vähemmän tulisesta, niin voi ostaa keltaista currytahnaa, joka on hieman miedompaa, käyttää vähemmän garam masalaa ja chiliä. Eli jokaisen maun mukaan saa tämän kyllä taiottua. Punajuurisalaatilla saa hyvin kompensoitua annoksen tulisuutta.

Jebajee ei muutakun kaupan kautta kokkailemaan :D

SS

2 kommenttia:

  1. NAM.. noniin täällähän alkaa olla kotoisaa.. vielä vähän kuvia ja värejä nyt sun pitää aloittaa myös valokuvaus kun kirjoitat blogia :)

    VastaaPoista
  2. Heh, joo kannattaa testata joskus :) tää on vaihtanu värejä jo miljoona kertaa =) vähän hakusessa vieläkin idea ja värit jne.. mut pikkuhiljaa.. Kuvia vois kyllä laittaa enemmän

    VastaaPoista