lauantai 13. heinäkuuta 2013

Em-naiset liekeissä tänään

Aloitetaan kuitenkin aluksi ihan toisella aiheella. Eilen perjantaina nähtiin suunnistuksen keskimatkan finaali. Merja Rantanen teki todellisen yllätyksen ja oli Suomen ainut mitalisti tällä matkalla. Hieno suoritus! Mitä teki suurin odotuksin kisoihin lähtenyt Minna Kauppi? Perisuomalaisen suorituksen, "varmat" mitalit ovat jääneet saamatta. Mutta sitten Kauppi yllätti minut ainakin kommenteillaan. Hän ei lähtenyt selittelemään että vähän oli rakkoa kantapäässä ja karttakin oli väärinpäin. Erittäin suoraselkäisesti nainen myönsi että sipuli ei kestänyt. Se jos mikä on harvinaista! Erittäin itsetietoinen urheilija, kun pystyy kertomaan asiat myös medialle juuri niin kuin ne ovat. Toki huippu-urheilijan pitäisi pystyä sulkemaan media ja kansan tuomat paineet syrjään tilanteessa kuin tilanteessa. Mutta pisteet kotiin kommenteista.

Sitten siirrytään itse pääaiheeseen. Suomen naisten EM-joukkue kotoisemmin "Helmarit" kohtaa tänään Ruotsin naaraat Gamla Ullevilla klo 21.30 Suomen aikaa. Luulisi ainakin, ettei Helmareille käy kuten Kaupille, sillä 35 joukkueiden kohtaamisesta Suomi on ollut ainoastaan kerran parempi vuonna 76.

Kuitenkin ainekset jopa rantasmaiseen esitykseen voisi olla. Vaikka avaus ottelussa Italiaa vastaan Suomi oli alakynnessä, tuloksena oli tasapeli. Ruotsilla on taas erittäin kovat paineet 16 000 silmäparin edessä kotistadionilla.

Naisten jalkapallo. Siinä on ollut minulle pitkän aikaa mysteeri. Jotenki ei ole kolahtanut, ennenkuin nyt näitä mj pelejä seuratessa. En tiedä onko se tempo vai mikä siitä tekee jollain tavalla takkuista katsottavaa. Kotipaikkakunnalla pelaa peräti 2 naisten liiga joukkuetta. Yhden ottelun olen käynyt paikan päällä seuraamassa, ja täytyy todeta että rahoille ei sillä kertaa saanut vastinetta.

Mutta kuten sanottu, ainakin tuo Em-futis kiinnostaa, ja odotan kyllä vähintään kovaa taisteluilmettä naisilta tänään. Ja toivotaan että nro 8 olisi pelaavassa kokoonpanossa. Oman kylän tyttöjä pitää kannustaa.


SS

Ps. Onhan muuten aika perisuomalaisen näköinen joukkue! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti